La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

Profilaxi


            Vas madurar aprenent la indefensió. 


            A l'escola et passaves hores raonant als companys, sobre la poca, per no dir gens, idoneïtat de les agressions físiques i verbals que paties per part d'ells. Elles, en particular, tenien més tendència a la fúria oral i tu no sabies tornar pilotes ni clavar les puntades de peu com a moneda de canvi de les que rebies.


            Et van prendre i trencar, totes les postals de Nadal, que a casa havíeu rebut dels familiars més estimats i que, curosament, havies guardat en una bossa de roba i vetes, com la del berenar, per mirar-les i remirar-les a l'hora del pati. Et van enganxar els dits a la porta del lavabo, et van queixalar la galta i et van arrancar el xiclet que mastegaves a poc a poc més d'un cop.


            Ja de ben gran, va arribar el moment en el que et vas trencar, i de les cendres solitàries, vas ressorgir tu mateixa, amb la ràbia suficient com per obrir els ulls i decidir aprendre a defensar-te, tot i que la manera que a cops ho fessis, no fos la que consideressis la més correcta política O socialment. Et vas adonar que les peces del joc s'anomenaven supervivents, i el tauler, supervivència. Aquest no era un món farcit d'àngels amb oratòria impol·luta que no havien trencat mai un plat.


            A partir d'aleshores, cada cop que rebies una agressió, no iniciaves cap sermó ni t'enfonsaves. L' aprofitaves per aprendre'n i revertir-ho. Fins hi tot, malgrat el cor se t'entristia en el moment més àlgid de la lluita, podies arribar a gaudir de l'anàlisi de la situació i del perfeccionament de la tècnica.


            Més d'un cop has sentit dir allò de "no passa res, això és Internet" volent dir que un pot dir el que vulgui i engegar a qui vulgui, que aquí hi ha profilaxis total. Però tu segueixes trist, perquè en el fons saps que, tot i que les peces es diuen supervivents i el tauler supervivència, el joc per anar bé, no hauria de ser així.          







Comentaris

Entrades populars