La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

Insomni


“Oh, the terrible struggle that I have had against sleep so often of late; the pain of the sleeplessness, or the pain of the fear of sleep, and with such unknown horror as it has for me! How blessed are some people, whose lives have no fears, no dreads; to whom sleep is a blessing that comes nightly, and brings nothing but sweet dreams.” ―from DRACULA (1897) by Bram Stoker


                         Aquest paràgraf de Bram Stoker de la seva obra "Dràcula", em fa dubtar sobre qui patia insomni realment:  si els protagonistes del relat o el mateix autor.


 L'insomni: un vampir.


                         De fet i alguna vegada, tots (amb algunes excepcions)  hem patit insomni durant uns dies. No calen gaires vampirs per haver trasnuitat per alguna qüestió. Tanmateix, quan l'insomni esdevé crònic, quan aquest és recorrent durant setmanes, mesos i fins i tot anys, es converteix en un veritable malson. El malson que ens defineix Stoker.


 Nosaltres: un altre vampir.


                         I és que com planteja Stoker, és una lluita terrible. Un dolor en si mateix que pot esdevenir una por irracional envers inclús al mateix fet de dormir. Només veure el llit, el malestar t'envesteix i aflora el déjà vu: tens la sensació que fa només cinc minuts estaves en horitzontal i per tant de fet que no has creat res en tot el dia. Potser i de manera inconscient, et demanes si estàs disposat a perdre vuit hores més de la teva vida que de ben segur no tornaran.                       

                         Aquest pensament intrusiu i reiteratiu sobre la brevetat del ser.


 Ells: poden ser vampirs.


                         Com expressa Stoker a través de Lucy Westenra, benaurats aquells que viuen sense pors ni temors, per aquells qui el dormir és una benedicció que arriba a la nit només emmenen dolços somnis.


                         No queda clar si aquests privilegiats en són conscients.


Notes personals de Bram Stoker per la seva novel·la Dràcula. 
Públic domain / Wikicommons 
www.theculturetrip.com
 


Comentaris

Entrades populars