La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

Salvador Macip - Divulgació Científica article de Lluís Llort a El Punt Avui



          Avui 14/11/2018, la secció de Cultura del diari "El Punt Avui", presenta un article boníssim de la mà de Lluís Llort dedicat a la producció literària de Salvador Macip, metge i investigador de càncer a la Universitat de Leicester, tasca que combina amb l'ensenyament de biologia molecular i cel·lular.


           Fa aproximadament dos anys que vaig començar a llegir la seva obra, tant de gènere literari divulgatiu com narratiu, i des d'aleshores no he parat fins a posar-me al dia, amb la finalització de la seva actual novel·la per a joves i adults «Fills de la Setena Onada» i a les portes de «Dins la capsa meravellosa», un àlbum il·lustrat ple de color i formes, que espero amb molt d'interès encetar-lo amb la meva filla.


           Tot i que la seva producció divulgativa fins ara ha estat confegida per als ulls adults, val a dir que és ben cert que la seva tasca de difusió científica és absolutament accessible. A més, el fet de poder palpar a través de l'obra, el gaudi de l'autor per aquesta comesa, converteix la ciència en una assignatura vital encara molt més interessant. Macip té aquest do.


           I és clar que hi ha conceptes complicats!. Però és innegable que els explica de manera entenedora. Jo els he entès! i m'han fet oblidar la por envers la ciència, que s'ha convertit en implacable inquietud. Aquest canvi d'actitud em permetrà el fet de poder estar al dia i comprendre tots els canvis que actualment s'estan produint en aquest camp. D'aquesta manera, estic ampliant les possibilitats de participar-hi en cas que calgui.


           «Fills de la setena onada» que fa res he finalitzat, argumenta els riscs de la manipulació genètica, un tema fervorosament actual, però que en comptes de gestionar-lo a través de la divulgació, Salvador Macip ho fa a través d'una bona història d'acció, ben real o que ho podria ser, que m'ha ataleiat fins a l'última plana. Aquesta novel·la, ha permès que tingués més a l'abast emocional, l'impacte social i els límits ètics i morals que se'n podrien derivar.


           Aquí, l'enllaç a l'article: 

          http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1502313-promoure-la-ciencia.html


Comentaris

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Gràcies per la recomanació. Acabo de demanar-lo en préstec a través de l'aplicació e-Biblio de la xarxa de biblioteques.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Ricard. Espero que t'agradi tan com a mi!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars