La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

Östermalmshallen och husmanskost


Un dels aspectes més peculiars d’Estocolm són els mercats coberts on hi feineja gent que viu als voltants d’aquests mercadals. En aquestes llotges s’hi ofereix el “Street Food” o menjar del carrer, la cuina tradicional del país. O com diríem a casa nostra, el menjar casolà.

És ben conegut el mercat obert de Östermalmshallen.

Potser ho traduiriem com a Els Centres Comercials de l’Est. El prefixe “öster”, és “Ost” en alemany “east” en anglès i est en català. Seguidament, “malms” significa “shopping centres” o centres comercials i per acabar “hallen” ens indica “hall” en anglès, sala en català.

Aquests centres comercials de l’est es troben dintre d’un bonic edifici de les acaballes del s.XIX. Es poden trobar un bon nombre de forns i comerços, sobretot de formatges artesanals d’allò més exquisits. Hi ha també força restaurants i cafeteries on també s’hi pot gaudir de bon menjar, sobretot de marisc o “husmanskost”, el menjar casolà.

El “husmanskost”o la cuina nòmada sueca és, entre aquells de paladar més fi, considerada una de les més exquisides que es prepara amb els ingredients locals, tot incloent-hi un munt d’espècies autòctones. El prefixe “husman” significa el propietari de la casa, i que potser ens mena vers als mots Hausemann de l’alemany i houseman de l’anglès. El terme era originalment utilitzat per denominar tot tipus de menjar que provenia del camp i no dels pobles.

Els mètodes de cocció solien prendre molt de temps com el “redningar”·o “roux”, una barreja de farina i greix que es feia i fa servir per lligar moltes de les salses bàsiques i el “långkok (del “long cook” “long boil” “slow boil” en anglès), el ben nostrat a foc lent.

Aquestes tradicions culinàries i plats força semblants al “husmanskost” els trobem també en d’altres països escandinaus tot i que puguin variar en alguns aspectes. Suècia forma part del cinturó del Vodka i de les begudes destil·lades històricament com el “brännvini els”snaps”, que han estat diàriament complement dels menjars.

  


Comentaris

Entrades populars