La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

Jordi Folck - Literatura Infantil - Ningú és un zombi


L'escriptor polifacètic Jordi Folck, sempre positiu i somrient, ha tingut l'amabilitat de permetre'm participar en una de les presentacions del seu llibre "Ningú és un zombi" que avui ha tingut lloc a l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada. És per aquest motiu que, quan el vigilant m'ha demanat sense més preàmbuls les meves dades just a l'entrada de l'edifici, he puntualitzat que era l'acompanyant del novel•lista. No he pogut evitar enrojolar-me, tot i que les vergonyes solen aparèixer força més sovint quan he de prendre part d'una conversa grupal. 

La cosa va, es veu, segons el dia.

No m'haguera pas mai pogut imaginar la lucidesa pedagògica amb la que ha estat capaç d'executar la tertúlia. Des de la "mise en escènefins a la baixada del teló i amb gran dinamisme, l'autor Jordi Folck ha mantingut l'atenció de la canalla que no ha perdut punt en cap moment. Com a nota introductòria ha expressat que els autors literaris eren tan accessibles com la resta de persones i ha posat èmfasi en l'autodisciplina i perseverança com els seus trets més distintius. Seguidament i sense recel, ha afirmat que es pot escriure un llibre en un espai de temps força curt, tot i que també depenia en gran manera, ha explicat, de si la tasca de recerca era complexa. Malgrat això darrer, ha puntualitzat que, si es gaudeix narrant, tot plegat funciona sol.

Amb la constant participació d'un públic infantil ben engrescat, el novel•lista Jordi Folck ha explicat que la idea de la temàtica zombi va sorgir a partir de l'entusiasme general envers el gènere de terror i que tot el treball de recerca el va conformar a partir de gran part del material existent sobre els no morts en format pel•lícula, joc i còmic.

Arran de les inquietuds que se'n deriven de la lectura "Ningú és un zombi" com la de reconèixer un zombi i el com un se'n converteix, l'escriptor Jordi Folck ha fet repàs del que en diriem els pecats capitals, exercint una forta crítica envers l'esclavatge que suposen les noves tecnologies, les clares mostres de manca de respecte d'uns envers els altres i el menysteniment cap al medi ambient, i ha animat a la mainada a ser ells mateixos sense deixar-se influenciar per als demés i a llegir tant com poguessin per tal d'aprofitar el temps al màxim per què, ha raonat, el temps passat ja no torna.

Tot parlant dels indrets, personatges i d'altres aspectes de la novel•la, l'autor Jordi Folck ha fet esment de totes i cada una de les expressions utilitzades en la lectura i que en un món zombi el seu doble sentit pren una forma ben reconeguda. Manifestacions com ara tenir la mà trencada, ser una tomba o bé tenir els ulls fora d'òrbita.

Durant la tertúlia, l'escriptor Jordi Folck ha donat l'oportunitat de què alguns dels alumnes poguessin llegir en veu alta extractes de les fonts que han inspirat a l'autor per poder bastir el relat i els personatges. Dins la gènesi hi podem trobar entre d'altres els mites grecs d'Odissea i Perseu.

Finalment els alumnes han aprofitat el torn de preguntes per expressar les seves inquietuds. El novel•lista Jordi Folck les ha resolt totes i cada una d'elles amb extrema cura mentre els petits deixebles feien tot de comentaris tant adients com curiosos.

 


L'escriptor polifacètic Jordi Folck presentant el seu llibre "Ningú és un zombi" a l'institut Quercus.




Comentaris

  1. Una extraordinària narració de fets que em porten a pensar que estem davant d' una gran narradora que podria esdevenir gran escriptora: té les eines suficients quan demostra capacitat d' observació, bon vocabulari i construccions que t' obliguen a seguir llegint. Per tant animo a l'autora del blog a passar-se a l'altra banda i esdevenir escriptora i jo a ser cronista del seu camí de lletres. Per la resta agraït per la seva generositat. El seu entusiasme m' entusiasme!

    ResponElimina
  2. No hi ha res com un acte excel·lent amb una colpidora "performance" per fer sorgir tot de destreses endormiscades. Vós sí sou indulgent!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars