La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

Polèmica sobre el detectiu d’en Doyle: Sherlock Holmes esdevé emocional


Arriscar més empatia: Els propietaris dels drets d’autor d’Arthur Conan Doyle protesten per infraccions comeses a la pel·lícula “Enola Holmes” a Netflix. De què estem parlant?

Els propietaris dels drets d’autor d’Arthur Conan Doyle denuncien als mitjans americans Netflix i d’altres associats per haver produït una pel·lícula sobre la germana petita del principal detectiu de ficció Sherlock Holmes, cosa que representa una infracció envers l’autor i dels drets de mercat. La denúncia, que es recull en dinou pàgines, constata que a la nova cinta “Enola Holmes” s’utilitzen trets d’en Sherlock Holmes, que es tracten a relats que encara es troben protegits pels drets d’autor.

Conan Doyle va escriure un total de seixanta relats sobre Holmes entre 1887  i 1927, cinquanta de les quals publicades abans de 1923 són de domini públic. Els propietaris dels drets d’autor argumenten que la figura del detectiu que fins llavors s’havia presentat com a inaccessible i fred esdevé a partir d’aquest darrer any un personatge més emotiu a  conseqüència del fet que Conan Doyle perd al seu germà i al seu fill durant la primera guerra mundial.

Quan Conan Doyle reprèn l’escriptura de les narracions de Holmes, tingué clar que ja no era vàlida la descripció d’un detectiu de cap brillant, racional i analític. “El personatge havia de mostrar empatia”. A les seves novel·les negres d’“Enola-Holmes”, sobre les que es basa la pel·lícula, l’autora americana Nancy Springer confereix un Holmes amb aquestes propietats. Un tribunal de Nuevo Mexico cita a Springen, la seva editorial, Penguin Random House, el guionista Jack Thorne, el director de la pel·lícula Harry Bradbeer i les productores implicades per a un procés legal acusats d’infringir drets d’autor. Els propietaris dels drets d’autor de Doyle persegueixen un procés.


Joseph Bell i Oliver Wendell Holmes 
que inspiraren a Sir Arthur Conan Doyle per al personatge de Sherlock Holmes
Millie Bobby Brown, Enola Holmes a la pel·lícula de Netflix


FONT: https://www.faz.net/aktuell/feuilleton/warum-arthur-conan-doyles-rechteinhaber-gegen-netflix-klagen-16836584.html?GEPC=s33






Comentaris

Entrades populars