La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

Per evolucionar s’ha de revolucionar - sobre Greta Thunberg


No arribo a entendre aquesta fixació de la premsa i les xarxes en general per la diagnosi mèdica del perfil de la Greta Thunberg.
Com és que ningú mai s'ha demanat o ha criticat el perfil de la pila de psicòpates i energúmens amb trastorn límit de la personalitat que pul·lulen per les altes capes (o no tant) del sector polític?. Realment necessitem que ens diguin "ha estat diagnosticat" en uns casos tan clars de follia?.

Vejam.

Tot i que alguna persona diagnosticada amb síndrome d'Asperger m'ha fet incomodar una mica perquè solen ser molt poc expressius en moments que requereixen força emotivitat, puc afirmar que de moment no m'he adonat de la seva polaritat en la concepció dels aspectes vitals i del seu oblit enfront dels matisos. Pot ser que les seves parcel·les d'ansietat o depressió foren minses?. A banda, tampoc m'ha semblat trobar aquesta característica entre els trets generals d'aquesta síndrome que es mostren als principals canals informatius.

La síndrome d'Asperger és principalment una discapacitat per comprendre el món social, que es tradueix en comportaments socials inadequats i que s'identifiquen en el llenguatge. Les variacions en el ritme de conversa i el volum alterat són trets a tenir en compte. Pel que fa al llenguatge corporal o a la comunicació no verbal, els patrons oculars no són els comuns, de la mateixa manera que no ho són tampoc els gestos en general. La dificultat en la coordinació motora n'és una altra qualitat d'aquesta síndrome. De fet, no són gaire bons esportistes.

La persona amb Asperger és lògica, concreta i hiperrealista. És inflexible cognitivament i de comportament. Té dificultats en l'abstracció, les seves observacions són rellevants i per sort gaudeix d'un munt de memòria pels detalls. Sol entendre el llenguatge de manera literal i té molta dificultat per interpretar els sentiments, les intencions i les emocions tant alienes com pròpies. Tanmateix no per aquesta raó deixen de ser empàtics.

Els Asperger solen alterar-se força per qualsevol canvi de rutina. Són extremadament sensibles als sorolls forts, colors, llums, olors i gustos. Els seus interessos són restringits i és per aquesta raó que solen agafar fixació per un tema en concret i esdevenir autèntics experts. La seva perseverança és inesgotable.

I ara ve el millor. Us ho asseguro. Els Asperger tenen forts valors morals. Són sincers, bons companys i no tenen malicia ni juguen a dobles intencions. En general són gent noble i diuen amb exactitud tot el que pensen (per bé o per mal). Són grans defensors dels drets humans i es revolucionen davant les injustícies.

Dit això, repeteixo que em quedo amb la frase "la sacsejada de la Greta pot marcar la diferència" de l'assenyat article d'avui de Daniel Closa al Centpeus de l'ARAciència http://ciencia.ara.cat/centpeus/2019/10/01/la-tempesta-de-la-greta/. Davant la valentia d'aquesta jove, la Greta Thunberg en l'ara i aquí, per una causa ben important i noble, la resta se me'n fum.

Agraeixo els articles diaris del Dr. Daniel Closa al seu blog Centpeus a l'ARAciència 
perquè per pesat que sigui un dia, fan vibrar.

Consulteu https://www.asperger.es/




Comentaris

  1. Estic completament d'acord amb el que dius sobre el tractament que fan els mitjans a la Greta Thunberg, a més, és molt aclaridora la teva descripció de l'Asperger.
    Montse R

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Montse R per compartir la teva opinió!

      Elimina
  2. Amb els pocs coneixements que tenia dels Asperger i el que tu has explicat, no puc evitar pensar en el Christopher de 'El curiós incident del gos a mitjanit'. És la primera referència que em ve al cap. A veure si la Greta el substitueix!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot i que l'Asperger no és el mateix que l'Autisme, tot i que és un transtorn que forma part del seu espectre, m'he de fer tan sí com sí amb aquest llibre d'en Mark Haddon que tant promet. Moltes gràcies XeXu pel teu comentari i la informació tan interessant que n'emana!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars