La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

"Viurem per sempre?" - Salvador Macip i Chris Willmott

"Viurem per sempre" és un llibre de divulgació científica excel·lent, que exemplifica el diàleg entre dos punts de vista oposats i argumentats d'una manera prodigiosa.

Dos amics, un metge escèptic envers les capacitats i conductes humanes benefactores i un biòleg devot dels grans beneficis que podrien aportar els avenços especialitzats i la utilització oberta de les tècniques científiques capdavanteres, exposen i raonen aquestes visions contraposades davant tot un desplegament de qüestions ben vigents com en són exemple l'edició genètica a través de la tècnica CRISPR i els kits lectors d'ADN.

Les dissertacions d'aquestes perspectives antagòniques són lúcides, concises i d'una rigorositat científica singular. Un sol fil conductor, la bioètica, sargeix els apartats del llibre, en el qual es formulen qüestions tan poderoses com la nostra capacitat d'assolir tot el nostre potencial gràcies a la ciència, la destresa en saber discernir entre l'erradicació de malalties a tota la societat de manera igualitària i l'obcecació en la fabricació de post-humans amb el conseqüent reforç de la riquesa i diferència de classes.

Una obra didàctica per a tots els públics, en un atractiu format de diàleg i intercanvi de correus electrònics que potencien la seva amenitat i en la qual es troben a peu de pàgina tota la terminologia cabdal, ampliacions d'informació necessàries i aclariments indispensables com a reforç dels coneixements que s'hi plasmen.




Comentaris

  1. Bon llibre, temàtiques molt interessants. Sempre convé estar al dia dels últims dilemes ètics que ens plantegen els avenços científics, i que bé que hi hagi investigadors que es dediquin a plasmar-los per a tots els públics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Xexu!
      És ben cert que tenim molta sort de que ens tinguin actualitzats sobre aquests avenços i que d'una manera o bé d'una altra ens facin participar també de les qüestions ètiques implicades.

      Elimina
    2. Gràcies Rosa (i XeXu, de rebot)! L'ètica és sovint la gran oblidada de la ciència, i aquí volíem fer l'experiment d'explicar-la barrejada amb ficció... Els temes son importants!

      Elimina
    3. Gràcies a vosaltres Salvador per explicar-nos l'ètica que, de manera transversal, és tan important i com bé dius tan fàcilment s'oblida. I no hi ha millor manera per explicar-la que tal com ho feu, barrejada amb la ficció d'uns temes indispensables de conèixer.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars