La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

Desemboliquem Halloween




En els seus orígens, ara fa més de 2000 anys, Halloween o Samhain, el terme original, era una festa pagana de cultura celta, en concret de les zones d'Irlanda, Gran Bretanya i el Nord de França que marcava l'últim dia del calendari celta, el 31 d'octubre, la fi de l'any i per tant de l'estiu, i se celebrava en honor a les collites i als morts. De fet, el terme Halloween ha evolucionat dels mots "All Hallow Eve", el vespre de tots sants o la nit abans del dia de Tots Sants.


            Els celtes creien que aquella mateixa nit, els dos mons, el dels morts i el dels vius, s'acabava fusionant, les ànimes tornaven a la terra i vagaven pels carrers dels petits poblats durant la nit. Com que no creien que els esperits fossin gaire amistosos, els celtes deixaven obsequis fora les cases per pacificar al diable. A més a més, creien que la presència dels esperits, facilitava als druides la feina de predir el futur. Aquestes profecies eren una font important de confort i direcció durant el llarg i fosc hivern i d'aquesta manera s'asseguraven que les següents collites fossin abundants.


             Per tal de commemorar la festivitat, els druides encenien grans focs sagrats on la gent s'aplegava per oferir part de les seves collites i sacrificar animals als Déus celtes. Durant la celebració, tots portaven disfresses, per espantar la incertesa que produïa la futura escassetat de menjar, la foscor i els dies curts. Un cop acabada la celebracióprenien el foc de la gran foguera sagrada encesa pel druida i encenien les llars de foc de les cases, com a mètode de protecció.


             Les mascares i disfresses també els servien per al retorn a les seves llars, ja que es pensaven que pel camí es trobarien fantasmes i d'aquesta manera, aquests els confondrien per altres ànimes i per tal d'evitar que els entressin a casa, posaven plats de menjar fora de casa per calmar-los. Més endavant en el temps i durant aquesta festivitat, els ciutadans més pobres demanaven menjar per les cases i les famílies els en donaven en retorn per la seva promesa per pregar pels familiars morts. Això ha esdevingut en el famós "trick or treat".


            Pels esperits amistosos, es deixava lloc a la taula per sopar, regals fora de la casa de la casa i se col·locaven llums al llarg dels carrerons per tal d'ajudar als éssers estimats a retrobar el seu lloc en el món dels esperits.





Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars