La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

Literatura divulgativa - Daniel Closa - Antropocè: la fi d'un món.


Ja comencen a haver-hi força ressenyes a la xarxa "d'Antropocè: la fi d'un món" de Daniel Closa. I és que no es pot millor encetar aquest volum que amb un proverbi africà que l'autor hi fa constar a primera plana "No saber és dolent, no voler saber és pitjor". I personalment hi afegiria "i que no et deixin saber ho empitjora tot encara més".

En una altra de les planes del gustós guisat d'en Daniel Closa, hi trobem un extracte que cito literalment "l'angoixa generada per la sensació de perill pot emmascarar el plaer de contemplar el paisatge. Però el que realment resulta perillós és passar per alt el risc per no ser-ne conscients o per ignorar-lo conscientment".

Amb aquesta obra, l'autor ens dona l'oportunitat de conèixer la nova era geològica, producció de la qual n'estic fent un intensiu. Necessitava un llibre com aquest: un de divulgació científica, d'un tema actual però encara força novell i sobretot, d'escriptura d'en Closa en divulgació: sempre clar i diàfan. Trets poc senzills de trobar en llibres científics en general.

Encara que no sigui el tema d'investigació bàsic de l'autor, com bé ens indica a les seves primeres planes, és innegable que és un bon coneixedor de la matèria. La senzillesa en l'exposició porta el seu volum a fer-se de l'abast de tothom.

Les dades facilitades al llarg de les planes no són gens enrevessades i ajuden al fet que tot plegat sigui encara força més entenedor.

De fet, i em sembla que ja ho he esmentat amb anterioritat, és el primer llibre que subratllo a consciència. L'estic fruint a consciència, atès que gaudeix d'aquella barreja de llibre d'estudi i de divulgació que tant em complau, doncs en resulta del tot profitós. Evoca vells coneixements de geologia i a partir d'aquí, Daniel Closa va bastint la nova era.



Comentaris

  1. És un llibre de fàcil llegir i de difícil digestió, potser perquè entenem massa bé el que l'autor ens explica. Com dius tu, la traça que té en Dani per fer fàcils els conceptes més difícils ja no és cap sorpresa, se'n surt perfectament. Un llibre molt interessant i que pot ajudar a despertar consciències, esperem que arribi lluny.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xexu. Moltes gràcies per visitar el blog i deixar el teu comentari. T'he anat llegint força cops i aprofito aquí l'avinentessa per a saludar-te.
      Com expliques és un llibre de fàcil llegir per la traça que té en Dani per fer senzill allò que és complexe en ciència. I suposo que afegeixes que és de difícil digestió per la magnitut del problema. No sé si algunes conciències les arribarà a despertar però que el llibre és molt interessant i que arribarà ben lluny és ben cert.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars