La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

El Carnestoltes


Arran de la festa del Carnestoltes, una escola d'un municipi de la comarca bagenca ha fet a mans una carta als pares de l'alumnat assistent, reivindicant la normativa imposada i incompleta de la tria de disfresses.


Aquesta carta ha estat feta pública a través de les xarxes socials, el rac1 i l'ona bages. Massa tard per l'escola perquè aquesta presentava la queixa de què hagués estat millor la resolució de qualsevol protesta de portes endins. A més a més, al·lega que ningú ha presentat escrits per la via adequada.


La missiva en qüestió, la podeu llegir aquí.


Quan una servidora anava a escola (d'això fa un tou d'anys), l'única premissa per la setmana del Carnestoltes era que havíem de fer les disfresses nosaltres mateixos, mai comprar-les perquè no tothom tenia el mateix poder adquisitiu. Un acte carregat suficientment d'empatia com perquè ningú se sentís desplaçat.


I cap norma més. Perquè Carnestoltes és una festa per passar-s'ho bé i per desplegar tota la creativitat que en siguem capaços. Les consignes són pels partits polítics i les reivindicacions de caràcter variat.


Eduquem en la creativitat.


I què més poden aprendre els nens d'onze anys amb aquesta única norma, la de fer-se les disfresses ells mateixos?.


Aprendre a i tenir la llibertat d'escollir: 1-A qui vols representar: el personatge d'un conte, un personatge actual conegut, una professió, un objecte, un personatge de còmic, un super heroi, un personatge de dibuixos animats. 2-Els materials que utilitzaràs per fer la disfressa i aprendre a treballar-los. Roba, cartó, paper de diari, paper de colors, plàstics. 3-Escollir si ho vols fer de manera individual, per parelles, per grups, variacions.


Què se n'ha fet d'educar en la creativitat?


Aprendre a explicar-se a l'aula i als companys 1-El perquè hem escollit aquella disfressa i com l'hem confegida. Aprendre a escoltar als companys, a comprendre'ls, a obtenir noves idees i obrir la ment a noves possibilitats.


Quin ensenyament hi ha darrere d'anar tots disfressats igual de P3 fins a sisè?. Què aprendran aquests nanos d'onze anys d'estar una setmana sense pati i tancats a l'aula?


Recordaran que el Carnestoltes és una obligació. Que el potencial d'un mateix i les individualitats es castiguen i els nostres nens del futur, preferiran no tenir criteri propi, faran tot allò que els manin de fer i com a robots cridaran consignes.





Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars