La meva foto
Rosa Roger
Soc Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, en Comerç Internacional i estudiant de la UOC de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades. La ferma experiència i el know-how en l'àmbit del Comerç Internacional i el coneixement de diverses llengües, em permet desenvolupar un ampli ventall de tasques de manera eficient i gaudir d'un perfil força adequat per a multinacionals. Participo de manera activa com a Community Manager i agitadora de divulgació cultural amb passió i fort compromís envers la ciència i les lletres.

Balcons


                        La dona despenja d'intèrfon i demana qui hi ha amb veu lànguida. Amb accent argentí li diu que és la veïna que s'ha deixat les claus de casa. Afegeix que té el balcó obert i li proposa de saltar de balcó a balcó, entrar a casa seva i obrir-li la porta. La dona, que porta tot el dia flipant amb la gent, li etziba que no entén com se li ocorre demanar-li una cosa com aquesta. La veïna li demana que l'atengui el seu marit o bé que aquest directament surti al balcó.



                        La dona cabrejada penja d'intèrfon de males maneres i abans de poder dir ase o bèstia, ja té l'home fora la terrassa i iniciant la dansa per enfilar-se. Agafat del separador passa de banda a banda posant els peus damunt la barana. Hi ha els tendals abaixats i fixats per la part inferior, tot i que n'hi ha un que deixa un bon espai. És un primer.



                        És just aleshores que la dona s'adona que l'home porta posades les sabatilles d'estar per casa. Per tot plegat, té els ulls esbatanats i el cor que li palpita amb tota la força reconcentrada de l'univers, a l'alçada de les amígdales. El cervell també li batega i té la sensació com si tingués o bé un excés o bé una manca de fluid sanguini. Es mareja, mentre la veïna va cridant "no me pises al gato".



                        De cop i volta, la dona pren un test, i fent punteria, el deixa caure des del primer pis. Aquest s'estavella just damunt el cap de la veïna que calla de cop. L'home, que ho sent i finalment ho veu quan gira el cap, s'espanta, rellisca i cau damunt la veïna i el test.



                        Ella s'ho mira des del balcó del primer pis. Cap dels dos es mou. Es dirigeix cap al separador de balcons de veïns, s'ajup, i pel pam que s'alça del terra, en treu el gat que mig dormia. No triga res a llençar-lo, fent punteria, com si llancés un corner.



                        La dona entra a casa, tanca el balcó, els llums i entra a la seva cambra per posar-se a dormir.





Comentaris

  1. Interessant història!
    Espero que no estigui basada en fets reals o, si ho està, que ho estigui només parcialment, per l'anècdota de l'oblit de les claus per part de la veïna. Podries fer un relat més llarg explicant les raons per les quals la dona que volia dormir "fa tot el dia que al·lucina" amb la gent.
    Fixa't que hi ha dos "d'intèrfon" en els primers paràgrafs que entenc que haurien de ser "l'intèrfon". Segur que és degut a la revisió que et fa el Word. Hauries de dir-li al corrector que afegeixi "l'intèrfon" al diccionari.
    Bona feina!

    ResponElimina
  2. Gràcies Ricard pel teu "feedback".
    Penso que allargar aquest relat amb el tipus de detalls que proposes, no seria convenient. El fet d'explicar totes les possibles raons per les quals els personatges reaccionen de la manera que ho fan, faria defugir de l'objectiu principal de la narrativa, n'eliminariem el dinamisme i "matariem" el caràcter amb el que va ser concebut. Tanmateix, prenc el teu comentari aquí públic com a nou aprenentatge per a futurs escrits, que neixin amb un temperament diferent. Tota idea de millora és benvinguda.
    Hi ha força cops que, per qüestions que de moment no arribo a comprendre, hi ha canvis sobtats en el text que no depenen ni del revisor de word, ni del softcatalà ni de cap aplicatiu que en aquell moment en particular s'utilitzi. Inclús, tot i emprar el mateix format per a totes les publicacions, cada cop que se'n grava una de nova, pot sorgir una sorpresa.
    Gràcies de nou per la teva participació.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars